Onderwijs

Medisch pedicure worden of specialiseren?

Hoe vind je een goede passende opleiding als je medisch pedicure wilt worden? Beter een branche- of Mbo-diploma. Moet je nog een hele opleiding doen of kun je vrijstellingen krijgen of past het Maatwerk Medisch Pedicure beter bij je?

Lees meer

Diploma medisch pedicure gehaald?

Je hebt je diploma medisch pedicure gehaald. Bekijk in het stappenplan wat je nu moet doen.

Lees meer

Van branchediploma naar Mbo-diploma (crebo)

In de pedicurebranche bestaan twee soorten diploma’s voor pedicure en medisch pedicure: het branchediploma en het Mbo-diploma. Voor wat betreft de vakinhoud zijn deze twee diploma’s gelijk aan elkaar. Wanneer je in het bezit bent van een branchediploma en je wilt ook graag het Mbo-diploma behalen dan moet je daarvoor een aantal examens afleggen en (mogelijk op onderdelen) een opleiding volgen.

Lees meer

Van medisch pedicure naar podotherapeut

In de pedicurebranche bestaat onduidelijkheid over de doorstroom naar de opleiding Podotherapie met het diploma Medisch Pedicure. Hoe die doorstroom verloopt, is afhankelijk van welk diploma Medisch Pedicure je hebt.

Lees meer

Erkende opleiders

Opleiders die voldoen aan de kwaliteitscriteria en door Provoet erkend zijn voor het opleiden voor het branchediploma Pedicure en/of Medisch pedicure en/of het branchecertificaat Medisch pedicure sport

Lees meer

Erkend leerbedrijf

De Wet educatie en beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven – zowel bedrijven als zzp'ers – zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Heb jij interesse om jouw kennis over te brengen op enthousiaste studenten? Dan kun je een erkenning aanvragen.

Lees meer

Stroomwijzer opleidingen voetverzorging

De stroomwijzer brengt de diverse doorstroommogelijkheden van een (potentiële) pedicure in beeld. Dit gaat over de bestaande opleidingen in de voetverzorgingsbranche tot aan de opleiding Podotherapie.

Lees meer

Het KwaliteitsRegister voor Pedicures (KRP)

In het KRP kunnen gediplomeerde pedicures zich registreren, met eventueel vermelding van hun behaalde zorgspecialisaties. Dit systeem is toegankelijk voor onder andere consumenten, zorgverzekeraars en medische professionals om gericht te zoeken naar een gekwalificeerde pedicure.

Lees meer

Subsidie studietrajecten

Op dit platform houden wij jou op de hoogte over alle relevante ontwikkelingen van de subsidieaanvragen voor scholing.

Lees meer