Overslaan en naar de inhoud gaan

20 maart 2018

Actueel: Teleurstellende reactie IKNL op verzoek toelating medisch pedicure tot Verwijsgids Kanker

ProVoet heeft ongeveer een jaar geleden het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) verzocht de medisch pedicure met een branchediploma op te nemen in de Verwijsgids Kanker. Na een lange tijd van stilzwijgen ontvingen wij vandaag behoorlijk onverwachts een antwoord op onze vraag. En we zijn zeer ongelukkig met de reactie.

Het IKNL handhaaft de eisen ten aanzien van medisch pedicures naar wie zij verwijzen in de Verwijsgids. Namelijk, dat de medisch pedicure een door de minister erkend diploma moet hebben (crebo), plus de opleiding OVV, in combinatie met een registratie in het bijbehorende register. De podotherapeuten zijn wel erkend in hun verzoek en worden als beroepsgroep toegevoegd.

We vinden het erg jammer dat onze boodschap ondanks diverse gesprekken nog steeds niet is aangekomen. Het branchediploma medisch pedicure is vakinhoudelijk gelijk aan de crebo-variant. Daarnaast is in de brancheopleiding ruime aandacht voor oncologische voetzorg en de benodigde deskundigheid. We gaan daarom hierover zeker opnieuw in gesprek met het IKNL, zonder garantie op succes, dat realiseer ik me. Wordt vervolgd.

Ron Verschuren
Directeur