Overslaan en naar de inhoud gaan

02 februari 2021

Subsidieaanvraag afgewezen

ProVoet heeft eind november 2020 een aanvraag ingediend voor de tijdelijke subsidie ‘NL leert door met inzet van scholing’. ProVoet onderging dit traject in samenwerking met onder andere 15 ProVoet erkende opleiders. We ontvingen op 28 januari jl. een brief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, waarin staat dat de aanvraag is afgewezen. Wij zijn zeer teleurgesteld en zijn uiteraard direct in bezwaar gegaan, aangezien wij vinden dat er redenen zijn voor herziening van afwijzing. 
 

Door de inzet van ProVoet, exameninstellingen TCI en Excuive, de inbreng van inhoudsdeskundigen en Opleidingscentrum Amice is het gelukt om in zeer korte tijd een zevental scholingstrajecten samen te stellen. Een zeer tijdrovend traject wat met veel enthousiasme en hard werken is aangevlogen. Vandaar ook dat wij onaangenaam verrast werden door dit bericht en direct bezwaar hebben gemaakt. 

ProVoet vindt de ontwikkeling van haar leden zeer belangrijk, zowel binnen als buiten de branche. De subsidie ‘NL Leert Door’ zou pedicures en medisch pedicures van ProVoet de kans moeten bieden om gratis scholing te kunnen volgen op het gebied van voetverzorging. Op deze manier draagt ProVoet bij aan het bevorderen van de ontwikkeling van (potentiële) werknemers, ZZP’ers en werkzoekenden.

Deze tijdelijke subsidie wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid. Een toekenning van de subsidie zou betekenen dat ProVoet-leden volledig gratis scholing ontvangen in deze moeilijke tijd.