18 januari 2024

Nieuw kennisproduct Degroenepedicure.nl is live!

Hoe groen ben jij als pedicure?

Voor onszelf en voor de volgende generaties is het belangrijk dat de aarde bewoonbaar blijft. We zijn er steeds meer van doordrongen dat we alert moeten zijn op zaken als afval, energie en milieu. Maar hoe pak je dat aan in jouw pedicurepraktijk? Wat kan er en wat mag er? Er zijn steeds meer mogelijkheden te kiezen voor groenere opties voor producten en materialen. Maar waar doe je goed aan? Geldt er wetgeving? Voldoe je dan nog wel aan de richtlijnen? Is er subsidie voor? En werk je dan nog volgens het Bedrijfshandboek? Om je op weg te helpen is alle informatie overzichtelijk op een rij gezet in een nieuw kennisproduct: degroenepedicure.nl 

Degroenepedicure.nl

Een werkgroep met ProVoet-pedicures werkte onder leiding van Esther van Stimular (zie interview) aan de totstandkoming. Door de verschillende ervaringen en expertise kwam zo een mooi kennisproduct tot stand met informatie over subsidiemogelijkheden en tips voor je huisvesting, energie, inkoop en nog veel meer. 

Klein beginnen

Je hoeft gelukkig niet gelijk het roer helemaal om te gooien. Om bewuster te ondernemen helpen juist ook de kleine stapjes. Op het nieuwe kennisproduct www.degroenepedicure.nl vind je als eerste een pagina met ‘Quick Wins’. Dit zijn makkelijk uitvoerbare verandertips die weinig inspanning kosten en waar je nauwelijks iets voor hoeft te investeren. Vaak bespaar je juist geld. Lees ze door en pak die dingen er uit die voor jou handig zijn en je hebt een echte win-win-situatie!  

Check het zelf!

Om te zien hoe groen jij al onderneemt is er een checklist. Verdeeld over vier onderwerpen (bedrijfsvoering, praktijkinrichting, vervoer en nieuwbouw) staan hier tips en opties waar je kunt afvinken welke punten jij al opgepakt hebt. Zo zie je in één opslag hoe groen jij onderneemt! Vind je het handiger om de checklist te downloaden en te printen? Ook dat kan. 

Hoe verder? 

Aan degroenepedicure.nl worden komende tijd meer interviews toegevoegd. Kijk dus gerust regelmatig even of er voor jou nog handige tips of ideeën bij staan. Dit thema wordt steeds belangrijker dus hoe mooi is het als cliënten jou straks kunnen herkennen als hun ‘groene pedicure’! 

degroenepedicure.nl