Overslaan en naar de inhoud gaan

03 november 2020

Persconferentie 3 november geen gevolgen voor pedicures

Dinsdagavond 3 november vond de nieuwe persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge plaats. In deze persconferentie kondigden zij nieuwe, landelijke maatregelen aan die voor onze branche geen gevolgen hebben ten opzichte van de oude situatie. Het openblijven van contactberoepen werd expliciet genoemd.

ProVoet is achter de schermen druk bezig met lobbyactiviteiten om een eventuele nieuwe sluiting voor pedicures en medisch pedicures te voorkomen. Ook proberen wij zicht te krijgen op de situatie rond 'medisch noodzakelijke voetzorg', indien contactberoepen hun werk op termijn toch weer moeten neerleggen.

Het zijn spannende tijden, ook binnen de voetverzorgingsbranche. Mogen contactberoepen hun werk nog blijven doen? Voor nu gelukkig wel! En blijft de uitvoering van 'medisch noodzakelijke voetzorg', zoals ProVoet deze uitzondering afgelopen voorjaar creëerde, ook bij eventuele strengere maatregelen nog van kracht? Wij vinden van wel!

ProVoet lobbyt, onzekerheid houdt aan

De formele antwoorden zijn nog niet beschikbaar op dit moment, maar wij gaan er van uit dat medisch noodzakelijk voetzorg ook dan weer doorgang krijgt. Vanwege het opstellen van de tijdelijke coronaspoedwet, die de huidige noodverordeningen vervangt, zijn er nog enkele onzekerheden.

Achter de schermen doet ProVoet er alles aan om de positie van de pedicure en medisch pedicure te beschermen en op te komen voor jullie belangen. Zowel richting VNO-NCW, de relevante ministeries als de politieke partijen.

Dagelijks proberen wij duidelijk te maken wat het belang van voetzorg in crisistijden is, om zo de druk op de eerste- en tweedelijnszorg te doen afnemen. En ook op het gebied van 'veilig werken' handelen onze pedicures vergaand beschermd, ten opzichte van andere contactberoepen en zelfs zorgberoepen (zie: de covid-19 protocollen van ProVoet). Wij zijn dan ook van mening dat een eventuele toekomstige sluiting van pedicurepraktijken niet noodzakelijk is.